2017年1月10日 星期二

未紅辛酸史!陳展鵬首映冇人理避走廁所 __,陳展鵬,展鵬,陳展,

陳展鵬今日以機師LOOK現身。「視帝」陳展鵬於坑口出席商場活動,打扮得酷似機師的他笑言今日以「車長Look」示人。問到是否成為視帝後有更多工作?展鵬稱此工作於攞獎前已接下。問他以未攞獎的身價接job可感到蝕底?展鵬透露近日經理人反而幫他接下「減價job」:「因為嗰個客戶一直有搵我合作,大家有來有往。」買大屋一家人住有指續約時由過往三千蚊一集,要求增至三萬蚊一集?展鵬否認:「計條數,如果三萬蚊一集, ...


陳展鵬今日以機師LOOK現身。

「視帝」陳展鵬於坑口出席商場活動,打扮得酷似機師的他笑言今日以「車長Look」示人。問到是否成為視帝後有更多工作?展鵬稱此工作於攞獎前已接下。問他以未攞獎的身價接job可感到蝕底?展鵬透露近日經理人反而幫他接下「減價job」:「因為嗰個客戶一直有搵我合作,大家有來有往。」

買大屋一家人住

有指續約時由過往三千蚊一集,要求增至三萬蚊一集?展鵬否認:「計條數,如果三萬蚊一集,我一年拍兩套劇,咁咪好易上車(買樓)?但我仲未上車,證明唔係,我仲要努力。報道指嘅阿姐阿哥肯定唔止呢個價(意指三萬蚊),我要更努力!」問他是否有意買磚頭置業?展鵬稱今年內應未能成事:「香港人個個都想,今年應該唔得,想買間夠成家人住。(工作上冇加價?)梗係冇續約細節得高層知道。攞獎係過程同一份肯定,希望今年可以行遠啲!」

當楊紹鴻係伯樂

講到前亞視監製楊紹鴻早前出書提及,當中指展鵬因拒拍李小龍特輯而被雪藏,展鵬說:「係真㗎,但只係爆發點,之前累積好多嘢,而且指雪我嗰半年,我係冇簽約,因為高層調動。我當時做所有嘢都唔知點計數。當時佢哋想我着李小龍貼身衫,但我諗要出街都畀我練少少。雖然收視唔係咁理想,但都想做好件事。亞視畀機會我學習,楊紹鴻係我伯樂。」

入行21年自認老屎忽

又有指展鵬曾於出席首映時,怕冇人理會而躲於廁所至開場,展鵬說:「有次去到企喺度都冇人影,覺得唔好意思。所以下次去就搵位避,入廁所到差不多開場再出嚟,唔通自己戇居居企喺度。(依家唔使匿廁所?)希望啦,急都要去洗手間嘅。」問他現時攞獎成為視帝,有否自覺爭氣?展鵬就自認年資老:「唔覺咩爭唔爭氣,當時覺得做呢行又唔似呢行,所以失落。依家都唔係咩威水,無綫多咗人認識,多咗朋友。我年資都上下,入行21年,老屎忽。」


來源 source: http://hk.on.cc
鍾意就快D Share啦!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...